Konu
:
Bademli Kıyma Kavurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Kıyma Kavurma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Kıyma Kavurma Tarifi
Bademli Kıyma Kavurma Tarifi
Malzemeler:
500 gr
kıyma
Bir çorba kaşığı bitkisel yağ
Yarım bardak ikiye ayrılmış
badem
Yarım bardak ince kıyılmış kuru
soğan
Yarım bardak et suyu
Tuz
Yarım kahve kaşığı
sarımsak
tozu
Çeyrek kahve kaşığı kara
biber
1 çorba kaşığı
limon
suyu
1 kahve kaşığı kuru nane
1 orta boy
domates
10-15 adet irice
ıspanak
yaprağı
Yapılışı:
Tavayı orta ateşe oturtup, bitkisel yağı kızdırın
Kabuğu soyulup ortadan ayrılmış iç
badem
leri koyup, altın rengi olana kadar kavurun
Delikli bir kaşık ile ayrı bir kaba alın
Çentilmiş
soğan
ları aynı tavaya
koyun
Pembeieştirin
Kıymayı ilave edin
Suyunu salıverip çekmesini bekleyin
Sonra yarım bardak et suyu,
sarımsak
tozu, kara
biber
ve tuzu ilave edin
Karıştırarak, kıyma suyunu çekip kavrulmaya yüz tutana kadar pişirin
Badem,
limon
suyu ve kuru naneyi katın
Bir kez karıştırıp, ateşten alın
Bir servis tabağına,
ıspanak
yapraklarını dizin
Kavrulmuş kıymayı yaprakların üstüne
koyun
Üzerini dilimlenmiş
domates
le süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul