Konu
:
Patlıcanlı Malatya Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Malatya Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Malatya Kebabı Tarifi
Patlıcanlı Malatya Kebabı Tarifi
6-7 adet orta boy kemer patlıcan
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 kg kuzu kuşbaşı et (koyun eti de kullanabilirsiniz)
5-6 adet orta boy domates
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
30-50 gr tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
5 adet tatlı sivribiber
Yıkayıp iyice kuruladığınız patlıcanları çatalla birkaç yerlerinden delin
Patlıcanları ocak üzerinde, fırında ya da mangal ateşinde iyice yumuşayıncaya kadar közleyin
Kabuklarını akan suyun altında soyun
Kesme tahtası üzerinde incecik dilimleyin
Orta boy ve kenarları yüksek bir fırın kabını fındık büyüklüğünde tereyağıyla yağlayın
Doğradığınız patlıcanları bu kaba yayarak yerleştirin
Diğer taraftan, kuşbaşı eti orta boy bir tencereye koyup üzerine 5-6 su bardağı sıcak su ekleyin
Üzerine tuz ve karabiberi serpin
Kısık ateşte, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın
Haşlama suyundan 1 su bardağı kadar ayırmayı ihmal etmeyin
Sosu hazırlamak için; soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri kızdırılmış sıvıyağa aktarıp sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın
Tuz ve karabiberi serpin
Haşladığınız eti fırın kabına yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine aktarın
En üste domatesli sosu gezdirin ve incecik dilimlediğiniz yeşil biber parçalarıyla süsleyin
1 su bardağı et suyunu da üzerine aktarın
Yemeği 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirip çıkarın
Fırından çıkar çıkmaz üzerine küçük bir tavada kızdırdığınız tereyağını gezdirip bolca karabiber serpin ve sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul