Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Güveçte Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Güveçte Tarifi



900 gr kuzu eti

35 çorba kaşığı tereyağı

5 büyük boy patates

2 orta boy soğan

10 adet taze soğan

1 demet taze sanmsak

300 gr domates veya yarım kahve fincanı tuzsuz salça

2 demet dereotu

1 defne yaprağı

6 yeşil biber

Yarım su bardağı su

Tuz

Karabiber

Toprak güvece sırasıyla; yumurta büyüklüğünde doğranmış, yıkanmış kemikli kuzu eti, soyulup sekize bölünmüş soğan, her ikisi de yarım parmak boyunda doğranmış taze soğanlar ile taze sarımsaklar veya 10 diş sarımsak, soyulup dörde bölünmüş patatesler, defne yaprağı, küçük doğranmış yeşil biberler, soyulup küçük doğranmış domatesler (veya az suda eritilmiş salça) küçük parçalar halindeki yağın tümü, yarım bardak su, 2 tatlı kaşığı tuz ve kıyılmış dereotları konur Güvecin üstü yağlı kğıtla örtülerek kapağı kapatılır Güveç orta hararetteki fırına sürülür ve etler yumuşayana kadar 2-3 saat pişrilir Fırından alınarak, kabıyla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla