10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Dana Kapama Tarifi (Tagine)
1 5 KG YAĞSIZ DANA KOL
8 ENGİNAR GÖBEĞİ, PİŞİRİLMİŞ
4 BÜYÜK SOĞAN
4 DOMATES
2 LİMON
2 DİŞ SARMISAK
1 ÇORBA KAŞIĞI KİMYON
1/2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
1 DEFNE YAPRAĞI
1 BARDAK ET SUYU
1/2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER
Etleri 3 cm kalınlığında parçalara bölün Soğan ve sarımsakları, maydonozu kıyın
Bir büyük tepside eti, sarımsağı, maydonozu, soğanı ve kimyonu, zencefili, zerdeçalı iyice harmanlayın ve üzerlerine yarım bardak sızma zeytinyağını dökün Bir daha iyice karıştırın Tuz ve biberini de serpip 20 dakika dinlendirin
Et parçalarını tek tek çıkartın ve orta ısıda bir tencerede kızartın Etler kızarınca etleri içinde beklettiğimiz sosu ve defne yaprağını tencereye koyun Bir bardak et suyunu da ekleyin Kısık ateşte 30 dakika kapağı açık, 30 dakika kapağı kapalı pişirin Bu sırada domatesleri ve enginar göbeklerini dörde bölün
Pişirme işlemi bitince etleri yine tek tek dışarı alın ve sıcakta bekletin Tenceredeki sosa domates ve enginar parçalarnı ve iki limonun suyunu koyun Orta ısıda 5-8 dakika pişirin
Etleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına koyun ve etrafına sebzeleri yerleştirin, üzerlerine ise pişirme suyunu gezdirin
Not: Tagine, bir Kuzey Afrika yemeğidir
|
|
|