Konu
:
Patatesli Pirzola Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Pirzola Tavası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Pirzola Tavası Tarifi
Patatesli Pirzola Tavası Tarifi
9-10 kalem kuzu pirzola
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy domates
Varsa 2 adet kırmızı dolmalık biber (yeşil dolmalık biber de kullanabilirsiniz )
5-6 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
6 çay kaşığı kuru kekik
2 su bardağı sıcak su
Pirzolaları geniş bir tavaya dizip üzerine tuz, karabiber, yenibahar ve kekiği serpiştirin
Soğanları ikiye bölüp incecik yarımaylar halinde doğrayın
Yarısını geniş bir tencerenin dibine serin
Üzerine pirzolaları dizin
Kalan soğanları da üzerine serpin
Patatesleri soyup incecik halkalar halinde doğrayın ve üzerine yerleştirin
Üzerine incecik halkalar halinde doğranmış biberleri koyun
İncecik halkalar halinde doğradığınız domatesleri de yerleştirip pirinç tanesi büyüklüğünde doğranmış sarmısakları serpiştirin
En üste sıvıyağ gezdirip sıcak suyu tencerenin kenarından aktarın
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, hiç karıştırmadan, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın, Sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul