Konu
:
Meftune Tarifi ( Diyarbakır )
Yalnız Mesajı Göster
Meftune Tarifi ( Diyarbakır )
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Meftune Tarifi ( Diyarbakır )
Meftune (Diyarbakır) Tarifi
1 kg koyunbaşı
1,5 kg patlıcan
1 kg domates
2 çorba kaşığı sumak
1 bardak su
Tuz
Pul biber
Et yıkanıp tuzla ovalanarak tencerenin tabanına yayılır
İki çorba kaşığı sumak bir su bardağı suyla karıştırılıp on beş dakika bekletilir ve süzülür
Patlıcanların kabukları alacalı soyulur
Boyuna dörde bölünüp küçük küçük doğranır
Tuzlu suda bekletilip süzülür
Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır
Hazırlanan sebzeler tenceredeki etin üzerine yerleştirilir
Sumak suyu ilave edilip tuz ve pul biber serpilir
Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul