Yalnız Mesajı Göster

Meftune Tarifi ( Diyarbakır )

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meftune Tarifi ( Diyarbakır )



Meftune (Diyarbakır) Tarifi

1 kg koyunbaşı
1,5 kg patlıcan
1 kg domates
2 çorba kaşığı sumak
1 bardak su
Tuz
Pul biber

Et yıkanıp tuzla ovalanarak tencerenin tabanına yayılır İki çorba kaşığı sumak bir su bardağı suyla karıştırılıp on beş dakika bekletilir ve süzülür Patlıcanların kabukları alacalı soyulur Boyuna dörde bölünüp küçük küçük doğranır Tuzlu suda bekletilip süzülür Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır Hazırlanan sebzeler tenceredeki etin üzerine yerleştirilir Sumak suyu ilave edilip tuz ve pul biber serpilir Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirilir Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla