Konu
:
Ekşili Yahni Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ekşili Yahni Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ekşili Yahni Tarifi
400 gr
kuzu eti
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çeyrek demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1,5 su bârdağı sıcak su
1 kahve kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kekik
400 gram kuzu etini kemikli olarak küçük olmayacak biçimde parçalayın
Birer adet yeşil ve kırmızı biberi uzunlamasına keserek çekirdeklerini çıkarıp, parmak büyüklüğünde doğrayın
Kabuğunu soyduğunuz 2 adet domatesi ve 2 adet soğanı altışar parçaya kesin ve bir tabağa aktarın
Çeyrek demet maydanozu ince ince doğrayarak bir tabağa aktarın
Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun ve eritin
Eriyen yağın içine parçaladığınız kuzu etini ilave edin ve 2 dakika süre ile ara sıra çevirerek kavurun
Bu sürenin sonunda kavrulan etin içine doğradığınız soğanları ekleyip karışbrarak kavurun
Yaklaşık , 34 dakika sonra yemeğin içine doğradığınız biberleri ilave edin ve 1,5 dakika kadar karıştırarak kavurun
Üzerine doğradığınız domatesleri koyun ve karıştırarak kavurun
Yaklaşık 34 dakika kadar sonra içine 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi döküp, 1 kahve kaşığı tuz serpin
Yemeğin içine 1,5 bardak sıcak su koyarak tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın
30-35 dakikadır pişirdiğiniz ekşili yahninin altını kapatıp tezgaha aktarın ve üzerine yarım çay kaşığı kekik serperek servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul