Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Pilav Güveç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Pilav Güveç Tarifi



Tavuklu Pilav Güveç Tarifi

2 su bardağı haşlanmış pirinç

2 su bardağı rendelenmiş çedar

15 adet tavuk göğüs eti

300 ml krema

1 adet küçük boy kırmızı soğan

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

Pirinçleri hafif diri pilav kıvamında haşlayın Tavuk göğüs etlerini de haşlayıp didikleyin

Derin bir kasede yemeklik doğranmış kırmızı soğanı, pirinç, peynir, krema, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın

Bu karışımı yağladığınız bir güveç kabına döküp önceden 180 Cye ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirinz Pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batırıyoruz ve bıçağın temiz çıkıp çıkmadığını kontrol edin

Alıntı Yaparak Cevapla