Konu
:
Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )
1 KG KEMİKLİ SIĞIR ETİ
600 GR PARÇA ET (SIĞIR)
2 KEMİK
6 PIRASA
8 ŞALGAM
2 KEREVİZ SAPI
2 SOĞAN
2 TANE KARANFİL
TUZ,
10 ADET KARABİBER
1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞINDAN)
Büyük bir tencereye etleri ve kemikleri koyun ve üzerine 4 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz dökün
Kaynamaya bırakın
1 saat, üstü kapalı orta ateşte kaynatın ve bu işlem sırasında arasıra suyun yüzeyindeki yağları bir delikli kepçe ile alıp atın
Soğanları soyun ve üstlerine birer karanfil saplayın
Bir garni buketi yapın: Yani birkaç dal maydonoz, kekik ve defne yaprağını iple bağlayıp demet yapın
Bunları da tencereye atın
Pişirme işleminin 1 saat 30 dakikasında yıkanmış ve parça parça doğranmış sebzeleri, on tane karabiberi tencereye ekleyin
Su çok azalmışsa biraz su ekleyebilirsiniz
Kapağı kapatıp 1 saat 30 dakika daha pişirmeye bırakın
Servis sırasında etleri süzüp kesin, etrafına sebzeleri dizin
Not: Soğuyan pişirme suyunun yağını ve garni demetini attıktan sonra bunu çorba pişirirken et suyu olarak kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul