Yalnız Mesajı Göster

Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )



1 KG KEMİKLİ SIĞIR ETİ

600 GR PARÇA ET (SIĞIR)

2 KEMİK

6 PIRASA

8 ŞALGAM

2 KEREVİZ SAPI

2 SOĞAN

2 TANE KARANFİL

TUZ,

10 ADET KARABİBER

1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞINDAN)

Büyük bir tencereye etleri ve kemikleri koyun ve üzerine 4 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz dökün

Kaynamaya bırakın 1 saat, üstü kapalı orta ateşte kaynatın ve bu işlem sırasında arasıra suyun yüzeyindeki yağları bir delikli kepçe ile alıp atın

Soğanları soyun ve üstlerine birer karanfil saplayın Bir garni buketi yapın: Yani birkaç dal maydonoz, kekik ve defne yaprağını iple bağlayıp demet yapın Bunları da tencereye atın Pişirme işleminin 1 saat 30 dakikasında yıkanmış ve parça parça doğranmış sebzeleri, on tane karabiberi tencereye ekleyin Su çok azalmışsa biraz su ekleyebilirsiniz Kapağı kapatıp 1 saat 30 dakika daha pişirmeye bırakın Servis sırasında etleri süzüp kesin, etrafına sebzeleri dizin

Not: Soğuyan pişirme suyunun yağını ve garni demetini attıktan sonra bunu çorba pişirirken et suyu olarak kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla