Konu
:
Kaz Yahnisi (Domatesli) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaz Yahnisi (Domatesli) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaz Yahnisi (Domatesli) Tarifi
KAZ YAHNİSİ (Domatesli) TARİFİ
Temizlenmiş bir kazı doğrayınız, haşlayıp süzünüz
Üzerine 1 soğan çentip 2 kaşık tereyağı ile tencerede kuvvetli, ateşte tahta kaşıkla soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız
Sonra biraz un serpiniz, etleri de kızartıp orta ateşe çekiniz
Başka bir tencereye olgunlarından 8-10 domates doğrayınız
Etlerle bir oluncaya kadar kaz suyu ile kaynatıp süzünüz
Ya da kaz suyu ile 1 kaşık pelte eziniz, soyulmuş küçük soğanlarla kaz tenceresine atınız
Tuz ve baharat ekiniz, kapalı olarak yavaş yavaş pişiriniz
Kestane büyüklüğünde 20 parça patatesi tereyağı ile kızartınız, tencereyi indirmeden 2-3 dakika önce içine atınız
Not: Böyle yahnilerde küçük soğanlardan uygun miktar soymak, haşlanan etin süzülüp yağı alınmış suyu ile biraz haşlamalı, yahniyi indirmeden 5 - 6 dakika önce patates yerine tencereye atmalı
Böyle pek lezzetli olur
Yahnilerde bol soğan koymaktan kaçınmamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul