Yalnız Mesajı Göster

Sığır Karpaçyo Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Karpaçyo Tarifi



SIĞIR KARPAÇYO TARİFİ

Malzemeler
800 GR KONTRFİLE
250 GR ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ SIZMA)
1 LİMON, 1 LİMONUN SUYU
1 GÖBEK SALATA
TUZ, KARABİBER
KIYILMIŞ MAYDANOZ
KEKİK, BİBERİYE OTU

YAPILIŞI
Sinirsiz ve yağsız, (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasap­tan) sığır eti alnı Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirinSonra, çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çu­kur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakınKişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis yapın Göbek sala­ta, limon dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyinBu yemek soğuk yenilir Üzerine fesleğen ve parmesan pey­niri rendesi de gezdirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla