Konu
:
Sığır Karpaçyo Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Karpaçyo Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Karpaçyo Tarifi
SIĞIR KARPAÇYO TARİFİ
Malzemeler
800 GR KONTRFİLE
250 GR ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ SIZMA)
1 LİMON, 1 LİMONUN SUYU
1 GÖBEK SALATA
TUZ, KARABİBER
KIYILMIŞ MAYDANOZ
KEKİK, BİBERİYE OTU
YAPILIŞI
Sinirsiz ve yağsız, (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alnı
Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin
Sonra, çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin
Etleri çukur bir tabağa yayın
Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin
Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin
Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın
Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis yapın
Göbek salata, limon dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyin
Bu yemek soğuk yenilir
Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul