Yalnız Mesajı Göster

Sığır Karpaçyo Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Karpaçyo Tarifi



Sığır Karpaçyo Tarifi

1 adet limon suyu
Aldığı kadar maydanoz
1 adet göbek salata
Aldığı kadar biberiye
250 gr zeytinyağı
Aldığı kadar karabiber
Aldığı kadar kekik
800 gr kontrfile
Aldığı kadar tuz
1 adet limon

Sinirsiz ve yağsız (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alın Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin Sonra çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çukur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis edin Göbek salata, limon dilimler ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin Bu yemek soğuk yenir Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirebilirsiniz

Not: Karpaçyo dilimlerini kasabınıza da yaptırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla