Yalnız Mesajı Göster

Sığır Karpaçyo Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Karpaçyo Tarifi



800 GR KONTRFİLE

250 GR ZEYTİNYAĞI

1 LİMON

1 LİMONUN SUYU

1 GÖBEK SALATA

TUZ

KARABİBER

KIYILMIŞ MAYDANOZ

KEKİK

BİBERİYE OTU

Sinirsiz ve yağsız, sığır eti alın Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin Sonra, çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin Etleri çukur bir tabağa yayın Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis yapın Göbek salata, limon dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyin Bu yemek soğuk yenilir Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla