Konu
:
Fırında Kuzu Budu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kuzu Budu Tarifi
10-28-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kuzu Budu Tarifi
1 kg
kuzu budu
1/2 kahve fincanı su
Tuz
Patates püresi:
4 adet büyük boy beyaz patates
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı kaşar peyniri
Tuz
Morney sos:
1
5 kahve fincanı tereyağı
1/2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı kaşar peyniri
1 forma francalası
Kemiksiz kuzu budu iple sıkıca bağlanır
Üzerine yarım kahve fincanı su dökülür ve yayvan bir tencereye koyulur
Isısı üstten verilmiş kızgın fırında 50-60 dakika her tarafı kızarana kadar pişirilir
Frından alınarak ipler kesilir
Forma denilen 4 köşe 1 uzunca francalanın kabukları ince kesilerek çıkarılır
Sağdan sola doğru eğimli yani francalanın sağ kısmı 3 parmak yüksekliğinde, sol kısmı 1 parmak yüksekliğinde kesilir
Isıya dayanıklı bir servis tabağının ortasına konur
Et dilimlenerek ekmeklerin üzerine yerleştirilir
Patates haşlanır
Suyu süzülerek ezilir
Hazırlanan püreye 1 yumurta, 1 yumurta sarısı, tereyağı, rende peynir, 1 tadı kaşığı tuz ilave edilir ve iyice karıştırılır
Sıkma torbasına koyularak, ekmeğin konduğu tabağın etrafına kordon şeklinde püre sıkılarak tabak süslenir
Sos malzemesindeki yağ ve un ateşte iki dakika kavmlur
Azar azar süt ilave edilir
Hızlıca karıştırılır
Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir
Peynir katılarak tekrar karıştırılır
Böylelikle elde edilen morney sos etin üzerine dökülür
15 dakika pişirilir ve servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul