Konu
:
Fırında Kuzu Etli Tencere Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kuzu Etli Tencere Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kuzu Etli Tencere Kebabı Tarifi
Fırında Kuzu Etli Tencere Kebabı
Malzemeler
1,5 kilo fırın için hazırlanmış parça kuzu kol
3 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
200-300 gr kadar mantar
3 adet domates
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayın ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletin
Mantarları dilimleyip 2-3 dakika limonlu kaynar suda haşlayıp süzmeye bırakın
Sarımsakları ince ince kıyın
Etleri yıkayıp mutfak havlusu ile kurulayın
Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince uzun şeritler halinde kesin
Domateslerin kabuklarını soyup ikiye kesin
Lavabonun içinde elinizle hafifçe limon sıkar gibi sıkarak çekirdeklerinin çıkmasını sağlayın
Küçük küçük doğrayın
Patlıcanları suyunu elinizle sıkarak biz bez üzerine çıkartın ve bezin diğer tarafını üstüne kapatarak iyice suyunu çekmesini sağlayın
(Domatesler ve patlıcanlarda yaptığımız bu işlemler yemeğe fazla su salmalarını önlemek içindir
)
Fırın kabınızı zeytinyağ ile yağlayıp patlıcanları en alta koyun
Üzerine parça halinde etleri, arasına çentilmiş sarımsakları, sırasıyla mantar, domates ve biberleri koyun
Tuzunu, karabiberini ve kekiğini serpip kabın üzerini kapakla ya da alüminyum folyo ile sıkıca kapatın
150 derece fırında yavaş yavaş pişmeye bırakın
Etler pişmeye yakın üstünü açın ve hem fazla suyunu çekmesini, hem de hafif kızarmasını sağlayın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul