Yalnız Mesajı Göster

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi



Biberiyeli Kuzu Budu Sarması

Malzemeler
1 Adet kuzu budu
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 Adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için : Pamuk ipliği

Sosu için :
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı salça
1 Kahve fincanı sirke
1 Çay bardağı su
Yeterince tuz ve karabiber



Hazırlanışı
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın
Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün
Etin üzerine bıçakla çeltikler atın
Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın
İple her yerinden sıkıca bağlayın
Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın
Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın
Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın
Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin
Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun
Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin
Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla