Konu
:
Yufkalı Kebap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Kebap Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Kebap Tarifi
Yufkalı Kebap
ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara
Malzemeler
5 adet yufka
400 gr kuşbaşı et
150 gr kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
5 adet domates
1 dal maydanoz
1 kaşık ayçiçek yağı
1 kaşık margarin
200 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
kekik
karabiber
Tuz
Hazırlanışı
sosu fırın tepsisindeki yufkaların üzerlerine dökülür
En üstlerine de rendelenmiş kaşar Bir tencereye margarin ve ayçiçek yağı beraber konur
Kuşbaşı etler bu yağda suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir
Suyunu çeken etlere ince ince doğranmış kuru soğan, biber ve mantarlar ilave edilip orta ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir
Etler yumuşayınca 2 adet domates de doğranıp etlere ilave edilir
Kekik, karabiber ve tuzu da atıldıktan sonra kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirilir
Etler pişince kevgirle süzülerek, susuz olarak tencereden bir başka tabağa alınır
İçine ince ince doğranmış bir dal maydanoz ilave edilir
Yufkalar tezgaha açılır ve her biri dört ayrı parçaya bölünür
Her bir çeyrek dilimin içine pişen etten kaşıkla alınarak konulur ve yufkalar kenarları açılmayacak şekilde rulo biçiminde sarılır
Sarıldıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizilir
Kalan 3 adet domatesin kabukları soyulur, ince ince doğranıp bir tavada pişirilerek domates sosu yapılır
Pişen domatespeyniri serpilerek 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir
Piştikten sonra kızarmış patates dilimleriyle süslenerek sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul