Konu
:
Yufkalı Kebap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Kebap Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Kebap Tarifi
Yufkalı Kebap Tarifi
Malzemeler
10 parça Selet orta yağlı kemikli et
3 adet pişmiş yufka ekmeği
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet defneyaprağı
Karabiber
4 su bardağı su
4 su bardağı ılık su (etleri pişirmek için)
Tuz
Hazırlanışı
Derince bir tencereye 4 su bardağı su konur ve içerisine etler konur
Köpüğü çıkana kadar kaynatılır
Kemikli etler süzgeç yardımı ile suyu süzülerek alınır
Derince bir tencereye kuru soğanlar dört parçaya bölünerek konur
Defneyaprağı, kemikli et ve 4 su bardağı ılık su konularak ağzı kapalı olarak etler pişene kadar (etler kemikten ayrılana kadar) orta ateşte pişirilir
Etlerin pişmesine yakın içerisine tuz ve karabiber eklenir
Derince bir kaba ya da servis kâselerine yufka ekmekler küçük parçalara bölünerek konur
Üzerine pişen etler süzülerek konur ve üzerine kepçe yardımı ile etin suyundan da eklenerek yufka ekmeklerin yumuşaması beklenir
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul