Konu
:
Provensal Usulde Barbunya Balığı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Provensal Usulde Barbunya Balığı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Provensal Usulde Barbunya Balığı Tarifi
Provensal Usulde Barbunya Balığı Tarifi
Aldığı kadar defne yaprağı
Aldığı kadar tarhun otu
1 tatlı kaşığı kişniş
Aldığı kadar tuz
6 adet barbunya balık
300 gr kabak
Aldığı kadar karabiber
3 diş sarımsak
8 adet fesleğen
Aldığı kadar maydanoz
300 gr domates
400 gr patlıcan
Aldığı kadar balık suyu
Aldığı kadar kekik
Barbunyaları yıkayın, pullarını kazıyıp içlerini temizleyin ve başını, kuyruğunu atıp ortadan ikiye kesin
Kılçığını çıkarın
Bu filetoları bir tencerede üzerlerini örtülü olarak 15 dakika haşlayın ve sonra süzüp fırın tepsisine dizin
Haşlama suyunu süzgeçten geçirin ve bu sudan balıkların üzerinde ıslatılacak kadar gezdirin
Balıkları 200 derece ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin
Domates, patlıcan ve kabakları incecik halkalar şeklinde kesin
Bunların üzerine kaya tuzu serpip 30 dakika sularını salmasını bekleyin
Sonra sebzeleri bir fırın tepsisine yayıp, üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin
Sonra tuz, biber, kekik ekin
Defne yapraklarını yerleştirin
Maydanoz ve kıyılmış sarımsak serpiştirin
Bu sebzeleri 200 derece ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin
Defne yapraklarını atın
Fesleğen, maydanoz ve tarhun otunu ince ince kıyın
6 çorba kaşığı zeytinyağı ve bir limonun suyu ile karıştırın
Barbunyaların filetolarını etraflarına sebzelerini dizin ve üzerlerine bu sosu dökerek ikram edin
(250 gr'dan az ise, 12 adet barbunya balığı kullanın)
Kişniş toz halinde olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul