Yalnız Mesajı Göster

Köy Usulü Kuzu Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köy Usulü Kuzu Güveci Tarifi



Köy Usulü Kuzu Güveci Tarifi

1 kg kuzu pirzolası

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

3 çorba kaşığı rafine yağ

3 orta boy patates (kabukları soyulup yarım parmak kalınlığında doğranmış)

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

1 su bardağı et suyu

2 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız

Rosto tepsisine tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağ koyup, pirzolaları renkleri kahverengi olana kadar kızartınız

Kalan 2 çorba kaşığı rafine yağı büyük bir tavada kızdırıp, patates ve soğanları katınız 10 dakika, sık sık döndürerek, patatesler hafif pembeleşip hafifçe pişene kadar kızartınız

Tavayı ateşten indirip, patates ve soğanların üçte birini delikli kepçeyle bir güvece aktarınız Üstüne pirzolaların yarısını döşeyip yeniden patates ve soğanlarla örtünüz

Kalan pirzolaları yayıp, üstünü kalan patates ve soğanlarla örtünüz Küçük bir kasede, et suyu, domates salçası, tuz ve biberi karıştırıp, patates ve soğanların üstüne dökünüz

Güveci fırına sürüp üstü kapalı olarak 15 dakika, ete bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz

Güveci fırından çıkarıp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla