Yalnız Mesajı Göster

Piliç Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Kızartması Tarifi



PİLİÇ Kızartması Tarifi

Temizlenmiş 2 pilicin ayaklarını vücuduna bağladıktan sonra biraz tereyağı ve 2 kaşık zeytinyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çeviriniz Pembeleşince tuzunu, biberini ekip tencereyi orta ateşe alınız İki bardak beyaz şarap, bir miktar ince kıyılmış sarımsak, mantar, maydanoz ve 1 - 2 kaşık domates salçası koyunuz, kapalı olarak pişiriniz

Not: Kızarmış pilici nasıl doğramalı: Pilici tabağa ya da sahana daima arka üstü yatırınız Doğrarken sola çeviriniz Bu biçimde kanadını, bacağını çıkarıp sağ tarafını da aynı şekilde çıkarıp arka üstü yatırınız, göğüs etlerini alınız ya da kanat ve bcakîarını çıkarınız Kalan kısmı kemiklerle beraber 5 parçaya ayırınız Bazen, piliç küçük olur O zaman kanat ya da bacaklarını üstünde bir rakınız ve arka üstü yatırıp uzunlamasına ikiye bölünüz Hindi palazı, genç tavuk ve bütün kızarmış tavukları bu biçimde doğramak gerekir Bunların dolmaları yapılıp ve ayrı ayrı tabaklarla sofraya vermek gerekirse, o zaman pilâvı tabaklara koymalı üstüne doğranmış etten bir parça koyup servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla