Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )



Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )

250 gr sığır bonflesi
1/2 gr köfte bulguru (2 su bardağı)
2 - 3 tane acı kırmızı biber
1 kahve kaşığı kimyon
tuz

Biberler köfte yapılmadan bir saat önce ılık suda ıslatılır Biberlerin sapları ve çekirdekleri ayıklanır, bir kaşık bulgurla birlikte havanda iyice ezilir
Diğer taraftan bonfilenin sinirleri çıkarılır Et kütüğünde tokmakla dövülerek macun haline getirilir Döverken et, bıçağın ağzıyla tokmağın altına toplanır ve tokmak arada sırada ıslatılır Bir taraftan da bulgur, yıkanmadan, biberle birlikte büyükçe bir tepsiye konur Tuz ve kimyon atılır Sonra yarım bardak su serpilir ve avuçla sütte sürte 40 dakika kadar yuğrulur
Yuğrulurken bulgur birleşinceye kadar ara sıra su serpilir Kıyma ilâve edilir ve on beş dakika daha yuğrulur Bundan sonra köfte iri ceviz parçaları büyüklüğünde bölünür ve ıslak avuç arasında sıkılarak şekillendirilir

NOT: Köftenin kıymasını döverken hazırlamak imkânı yoksa kasaptan et makinesinde çekilmiş olarak da alınır

Alıntı Yaparak Cevapla