Konu
:
Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )
Yalnız Mesajı Göster
Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )
Çiğ Köfte Tarifi ( Dövme Etten )
250 gr sığır bonflesi
1/2 gr köfte bulguru (2 su bardağı)
2 - 3 tane acı kırmızı biber
1 kahve kaşığı kimyon
tuz
Biberler köfte yapılmadan bir saat önce ılık suda ıslatılır
Biberlerin sapları ve çekirdekleri ayıklanır, bir kaşık bulgurla birlikte havanda iyice ezilir
Diğer taraftan bonfilenin sinirleri çıkarılır
Et kütüğünde tokmakla dövülerek macun haline getirilir
Döverken et, bıçağın ağzıyla tokmağın altına toplanır ve tokmak arada sırada ıslatılır
Bir taraftan da bulgur, yıkanmadan, biberle birlikte büyükçe bir tepsiye konur
Tuz ve kimyon atılır
Sonra yarım bardak su serpilir ve avuçla sütte sürte 40 dakika kadar yuğrulur
Yuğrulurken bulgur birleşinceye kadar ara sıra su serpilir
Kıyma ilâve edilir ve on beş dakika daha yuğrulur
Bundan sonra köfte iri ceviz parçaları büyüklüğünde bölünür ve ıslak avuç arasında sıkılarak şekillendirilir
NOT: Köftenin kıymasını döverken hazırlamak imkânı yoksa kasaptan et makinesinde çekilmiş olarak da alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul