Konu
:
Balık Suflesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balık Suflesi Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Balık Suflesi Tarifi
600 GR BEYAZ ETLİ BÜYÜK BALIK FİLETOSU
4 YUMURTA
1 BARDAK SÜT
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
TUZ
KARABİBER
MUSKAT
Balığı 6-8 dakika buharda pişirin
Soğuduktan sonra ince ince didikleyin ve yumurta sarıları ve ılık süt ile karıştırın
Tuzunu biberini, muskatını koyun
Yumurtaların aklarını çırpıp kar köpüğü yapın
Bu köpüğü kaşık kaşık, dikkatlice balıklara yedirin
Harcınızı yağlanmış bir sufle kabına (bu kenarları yüksek bir yuvarlak payreks kap veya kek kalıbı olabilir) boşaltın
210 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Hiç bekletmeden servis yapın
Not: Suflede malzeme pişerken çok kabarır
Bu yüzden kabın kenarları yeterince yüksek olmalıdır ki, malzeme dışarı taşmasın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul