Yalnız Mesajı Göster

Balık Suflesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Suflesi Tarifi



600 GR BEYAZ ETLİ BÜYÜK BALIK FİLETOSU

4 YUMURTA

1 BARDAK SÜT

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ

KARABİBER

MUSKAT

Balığı 6-8 dakika buharda pişirin Soğuduktan sonra ince ince didikleyin ve yumurta sarıları ve ılık süt ile karıştırın Tuzunu biberini, muskatını koyun

Yumurtaların aklarını çırpıp kar köpüğü yapın Bu köpüğü kaşık kaşık, dikkatlice balıklara yedirin

Harcınızı yağlanmış bir sufle kabına (bu kenarları yüksek bir yuvarlak payreks kap veya kek kalıbı olabilir) boşaltın 210 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin

Hiç bekletmeden servis yapın

Not: Suflede malzeme pişerken çok kabarır Bu yüzden kabın kenarları yeterince yüksek olmalıdır ki, malzeme dışarı taşmasın

Alıntı Yaparak Cevapla