Konu
:
Mercan Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mercan Tavası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercan Tavası Tarifi
Mercan tavası tarifi
Mercanın içini ve kulaklarını iyice ayıklayıp, gerekenlerin pullarını kazıyınız
Bunları yanlarını çizerek tuzlayınız
Bir saat kadar bu tuzlanan balıkları bekletiniz ki, tuz içlerine sinsin
Sonra bunları ince una bulayarak ve silkerek tavada yanmakta olan zeytinyağında iki taraflı kızartınız
Kızaran balıkları sonra bir şiş ile kaldırıp yağı süzülünceye dek kevgirde durdurunuz, daha sonra tabağa diziniz
Sıcak sıcak tabağa alıp limon sıkıp emdirerek sofraya koyunuz
Not: Eğer tavasını yapmak istediğiniz balık kalınsa içi pişmez
Bu yüzden içinin iyice pişmesi ve dışının da kızarması için önce orta ateşte ve sonra da şiddetli alevde kızartınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul