Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Kuzu Budu Tarifi



Mantarlı Kuzu Budu Tarifi

1 kg'iık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp 3 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış)

60 gr (1/2 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

500 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1/2 su bardağı tavuk suyu

300 gr (1+1/4 su bardağı) krema

Tuz ve biber karıştırılmış unu yayvan bir tabağa koyup, kuşbaşı etleri bulayarak, fazla unlarını silkeleyiniz

Yağı, büyük ve derin bir tencerede, orta ateşte kızdırıp, soğanları koyarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar pişiriniz Etleri koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif kahverengi olana kadar kavurunuz

Mantar, tuz, biber ve tavuk suyunu tencereye katıp iyice karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin üstünü kapatarak 1 saat, etlere bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz

Kremayı ekleyip iyice karıştırınız Karışımı, ağır ateşte, kaynatmadan pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla