Yalnız Mesajı Göster

Mercan Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercan Dolması Tarifi



Mercan dolması tarifi

Bir kilo mercan balığını iyice ayıklayıp temizleyiniz Üzerine azıcık tuz ekerek bir yana bırakınız
Birbuçuk kilo su içine dörder parçaya bölünmüş soğan, üst kabukları çıkarılmış 2 - 3 sarımsak atarak tencereyi ateşe koyunuz Yarım kilo su kalana kadar kaynatın, içinden soğanları çıkarın, sarımsakları ise su ile astardan sıkarak süzün
Öte yandan çok ince kıyılmış ve birbirine karıştırılmış soğan ile maydanozdan oluşan piyazı tuz ile iyice ovarak, sıkıp yıkayınız Bu içle balıkların içlerini doldurunuz İçi dolmuş balıkları bir tencereye istif ediniz Önceden kaynatmış olduğunuz soğanlı suyu üstüne döküp balıklar pişene ve su az kalıncaya dek ateşte pişiriniz
Tabağa alıp sofraya koyduğunuz zaman üstüne çiğ ve en iyisinden zeytinyağı ile karıştırılmış limon suyu geçirerek yiyiniz

Not: Mercan yağsız ve kalınsa dolma yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla