Konu
:
Mercan Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mercan Dolması Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Mercan Dolması Tarifi
Mercan dolması tarifi
Bir kilo mercan balığını iyice ayıklayıp temizleyiniz
Üzerine azıcık tuz ekerek bir yana bırakınız
Birbuçuk kilo su içine dörder parçaya bölünmüş soğan, üst kabukları çıkarılmış 2 - 3 sarımsak atarak tencereyi ateşe koyunuz
Yarım kilo su kalana kadar kaynatın, içinden soğanları çıkarın, sarımsakları ise su ile astardan sıkarak süzün
Öte yandan çok ince kıyılmış ve birbirine karıştırılmış soğan ile maydanozdan oluşan piyazı tuz ile iyice ovarak, sıkıp yıkayınız
Bu içle balıkların içlerini doldurunuz
İçi dolmuş balıkları bir tencereye istif ediniz
Önceden kaynatmış olduğunuz soğanlı suyu üstüne döküp balıklar pişene ve su az kalıncaya dek ateşte pişiriniz
Tabağa alıp sofraya koyduğunuz zaman üstüne çiğ ve en iyisinden zeytinyağı ile karıştırılmış limon suyu geçirerek yiyiniz
Not: Mercan yağsız ve kalınsa dolma yapmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul