Yalnız Mesajı Göster

Akitmali Ufak Köfte Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akitmali Ufak Köfte Tarifi



MALZEME;
İçi;250 gr az yağlı kıyma
2 adet kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı baharat
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Köftesi;500 gr yağsız kıyma,500 gr simit
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 adet yumurta,1 ufak soğan
1 çay kaşığı karabiber,tuz
Suyu;Yarım tavuk veya 500 gr kuşbaşı et,½ bardak nohut,½ limon
1 yemek kaşığı domates salças,biber salçası,tereyağı,nane1 tatlı kaşığı tuzYeterince su

TARİFİ ; Simit,yağsız kıyma,kırmızıbiber,tuz,ince doğranmış soğan, karabiber ve tuz birbirine katılarak iyice yoğrulurAyrı bir kapta içinin malzemesi kavrulur ve bir harç elde edilir Yoğrulmuş köfteden pinpon topu kadar parçalar ayrılır,elle içi oyulur ve hazırlanan harçtan içine konarak kapatılıp yuvarlanır Bunlara akıtma denirKalan köfte kiraz büyüklüğünde yuvarlanıp akıtmalarla birlikte süzgece konarak su buharında haşlanırBir gece önceden ıslatılmış nohut,tavuk veya et,salçalar,limon ve tuz ilave edilip pişirilirHazırlanan akıtma ve köfteler bu suyun içerisine atılıp birkaç dakika daha kaynatılırServis yapılırken üzerine ısıtılmış yağ ile nane dökülür


Alıntı Yaparak Cevapla