Yalnız Mesajı Göster

Balik Tava Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balik Tava Tarifi



(Uskumru, kefâl, hamsi gibi balıklardan)

1 kilo balık

2 kahve fincanı un

1 limon

biraz tuz

zeytinyağı

Balıkların pullarını, solungaçlarını, içini temizliyerek çıkarınız Bol suyla yıkayıp, kurulayınız Bir kesekâğıdının içine unu tuzu koyarak karıştırınız Sonra balıkları teker teker kesekâğıdının içine koyarak, ağzını kapatıp çalkalayınız Bu suretle una bulanan balıkları, kâğıtları silkeleyerek çıkarıp içinde kızgın yağ bulunan tavada kızartınız Tabağa alarak halka halka kesilmiş limon ve maydanozla süsleyiniz Limon sıkarak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla