Konu
:
Balik Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balik Tava Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Balik Tava Tarifi
(Uskumru, kefâl, hamsi gibi balıklardan)
1 kilo balık
2 kahve fincanı un
1 limon
biraz tuz
zeytinyağı
Balıkların pullarını, solungaçlarını, içini temizliyerek çıkarınız
Bol suyla yıkayıp, kurulayınız
Bir kesekâğıdının içine unu tuzu koyarak karıştırınız
Sonra balıkları teker teker kesekâğıdının içine koyarak, ağzını kapatıp çalkalayınız
Bu suretle una bulanan balıkları, kâğıtları silkeleyerek çıkarıp içinde kızgın yağ bulunan tavada kızartınız
Tabağa alarak halka halka kesilmiş limon ve maydanozla süsleyiniz
Limon sıkarak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul