Yalnız Mesajı Göster

Balık İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık İzgara Tarifi



1 kilo balık

1 limon

1,5 kahve fincanı zeytinyağı

biraz tuz

Pullarını kazıyarak çıkarıp, içini ve solungaçlarını temizlediğiniz balıkları iyice yıkayıp, tuzlayarnk bir saat kadar bu halde bırakınız Bir saat sonra tellerini hafifçe yağladığınız ızgaraya sıra ile diziniz Çok harlı olmayan kömür ateşi veya elektrik ızgarasında, bir tarafı piştikten sonra, diğer tarafını çevirmek suretiyle pişiriniz Servis tabağına alarak üstüne zeytinyağı ve limon salçası döküp, maydanozla süsleyiniz İnce kıyılmış soğan da koyabilirsiniz

Bir kâseye 1,5 kahve fincanı zeytinyağı koyarak, bir limonun suyunu ilâve ediniz Her ikisini iyice çarparak salça kıvamına getirince, balıkla servis tabağına alınız

Alıntı Yaparak Cevapla