Konu
:
Balık İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balık İzgara Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Balık İzgara Tarifi
1 kilo balık
1 limon
1,5 kahve fincanı zeytinyağı
biraz tuz
Pullarını kazıyarak çıkarıp, içini ve solungaçlarını temizlediğiniz balıkları iyice yıkayıp, tuzlayarnk bir saat kadar bu halde bırakınız
Bir saat sonra tellerini hafifçe yağladığınız ızgaraya sıra ile diziniz
Çok harlı olmayan kömür ateşi veya elektrik ızgarasında, bir tarafı piştikten sonra, diğer tarafını çevirmek suretiyle pişiriniz
Servis tabağına alarak üstüne zeytinyağı ve limon salçası döküp, maydanozla süsleyiniz
İnce kıyılmış soğan da koyabilirsiniz
Bir kâseye 1,5 kahve fincanı zeytinyağı koyarak, bir limonun suyunu ilâve ediniz
Her ikisini iyice çarparak salça kıvamına getirince, balıkla servis tabağına alınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul