Yalnız Mesajı Göster

Tantuni Tarifi (Mersin)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Tarifi (Mersin)



2 adet lavaş ekmeği

2 adet soğan

1/2 demet maydanoz

1 çorba kaşığı sumak

250 gr sotelik doğranmış kuşbaşı et

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

1 kaşık tereyağı

Tencereye yağ konur, kızdırılır Etler ilave edilir, kavrulur Etler suyunu bırakıp çekince 1 su bardağı su ilave edilir Kısık ateşte hiç suyu kalmayana kadar pişirilir Soğan piyazlık doğranır, tuzla ovulur, yıkanır, sıkılır İçine küçük doğranmış domates, maydanoz, sumak, kımızı biber konur, harmanlanır Lavaş ekmek 2'ye bölünür, bir kenarına pişirilen et üzerine soğanlı harç konur Rulo sarılır, ayranla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla