Konu
:
Pilav Üstü Et Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Üstü Et Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Üstü Et Tarifi
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
400 gram kuzu eti
1 soğan,
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin
Üzerine de yıkanmış süzülmüş pirinçleri koyup 2 dakika kadar kavurun
Üzerine tuzunu ve suyunu ekleyip kapağını kapatın
20 dakika pişmeye bırakın
Daha sonra pilavı ocaktan alıp kapağını aralayın
Bu şekilde pilav çok güzel demlenecektir
Diğer bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip üzerine rendelenmiş soğanı koyup 5 dakika kavurun
Üzerine etleri koyup 30 dakika hiç su koymadan etleri kısık ateşte pişirin
Tuz ve baharatı da ekleyip servis tabağına aldığınız pilavın üzerine etleri yerleştin ve sıcak olarak ikram edin
Not: İstenirse pilav nohutlu ya da sebzeli de hazırlanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul