Yalnız Mesajı Göster

Pilav Üstü Et Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Üstü Et Tarifi



2 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı su

400 gram kuzu eti

1 soğan,

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

2 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin Üzerine de yıkanmış süzülmüş pirinçleri koyup 2 dakika kadar kavurun Üzerine tuzunu ve suyunu ekleyip kapağını kapatın 20 dakika pişmeye bırakın Daha sonra pilavı ocaktan alıp kapağını aralayın Bu şekilde pilav çok güzel demlenecektir Diğer bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip üzerine rendelenmiş soğanı koyup 5 dakika kavurun Üzerine etleri koyup 30 dakika hiç su koymadan etleri kısık ateşte pişirin Tuz ve baharatı da ekleyip servis tabağına aldığınız pilavın üzerine etleri yerleştin ve sıcak olarak ikram edin

Not: İstenirse pilav nohutlu ya da sebzeli de hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla