Yalnız Mesajı Göster

İçli Köfte Tarifi ( Gaziantep )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte Tarifi ( Gaziantep )



İçli Köfte Tarifi ( Gaziantep )

Malzeme
2 KG YAĞLI KIYMA
500 GR DIŞINA YAĞIZ KIYMA
2 KG SOĞAN
1 ADET MARGARİN
1 SU BARDAĞI İRMİK
2 KG İNCE BULGUR(SİMİT)
1 BARDAK UN
2 ADET YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
İSTEĞE BAĞLI ANTEP FISTIĞI VE CEVİZ İÇİ KONULABİLİR
TUZ
KARABİBER
PUL BİBER

Yapılışı:
İÇİ:ÖNCE YAĞLI KIYMA AZ SUDA HAŞLANIR SUYU ÇEKİNCE YAĞ VE İNCE KIYILMIŞ SOĞAN İLAVE EDİLEREK KAVRULUR KAVRULMAYA YAKIN BİRER TUTAM BAHARATLAR İÇİNE ATILIR İSTEĞE BAĞLI ANTEP FISTIĞI VEYA CEVİZ İÇİ KONULABİLİR BİR İKİ KARIŞTIRILIP OCAK SÖNDÜRÜLÜRHAZIRLANAN İÇ SOĞUMAYA BIRAKILIR İÇİN YAĞLARI DONUNCA AVUÇ İÇİNDE KÖFTE GİBİ SIKILARAK TEPSİYE DÜZÜLÜR TAM DONMASI İÇİN BUZLUĞA KONUR İÇ TAMAM
DIŞ HARÇ:2KĞ İNCE BULGUR 2ADET SOĞAN 2YUMURTA 1SU BARDAĞI İRMİK 1,5 SU BARDAĞI UN 500GR YAĞSIZ KIYMA BİR TUTAM İSTEĞE BAĞLI PUL BİBER 1PAKET KABARTMA TOZU TÜM BU MALZEMELER ET MAKİNASI VARSA İÇİNE BİR SURAHİ SU KATILARAK 2 DEFA ÇEKİLİRET MAKİNASI OLMAYANLAR ELDE ÇİĞ KÖFTE KIVAMINA GELENE KADAR YOĞRULURYOĞURMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA ORTA BÜYÜKLÜKTE PARÇALAR ALINARAK İÇİ OYUKLANIR HAZIRLADIĞIMIZ İÇ MALZEMELER DONMUŞ VAZİYETTE İÇİNE YERLEŞTİRİLEREK KAPATILIRTAKRİBE 120-150 ARASI İÇLİ KÖFTE OLURDAHA AZ YAPMAK İSTEYEN YARI MALZEME KULLANABİLİRİÇLİ KÖFTENİN TAM ORJİNALİ BUDUR BUNUN DIŞINDAKİ TARİFLER KULAKTAN DOLMA TARİFLERDİRTAKILDIĞINIZ NOKTADA BİLGİ ALMAK İÇİN MEİL ATABİLİRSİNİZNOT:ELEKTRİKLİ ET MAKİNALARININ İÇLİ KÖFTE APARATLISI VAR BORU GİBİ ÇOK İNCE ÇIKARIYOR ELLE YAPILANDAN ÇOK DAHA LEZETLİ OLUYOR

Alıntı Yaparak Cevapla