10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi
750 gr kuzu kuşbaşı
1 paket arpa şehriye
2 adet domates
3 adet sivribiber
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 paket margarin
7-8 su bardağı su
Tuz
İnce kıydığımız kuru soğanı, 1/4 paket margarinde pembeleştirdikten sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip, hep birlikte kavuralım
Salçasını koyup biraz daha kavurduktan sonra, tuzunu ve yeterince suyunu koyup, etlerin pişmesini bekleyelim
Etler pişince, ocaktan indirip, suyunu süzerek ayıralım
Süzdüğümüz et suyunun en az 7,5 su bardağı olması gerekir
Bu sırada, geri kalan margarin yağını eritip, içine arpa şehriyelerini ilave ederek kavuralım
Şehriyeler kavrulunca, et suyunu kavurduğumuz şehriyelere ilave edip, bir kere karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak şehriyelerin suyu iyice çekmesini sağlayalım
Bu esnada, etleri porsiyonluk güveçlere bölelim Pişmiş olan şehriyeleri de güveçlerin üstüne doldurup, en üstüne yuvarlak 1 dilim domates ile 1/2 sivribiber koyup, önceden ısıttığımız fırında domatesler ve biberler kızarıncaya kadar fırınlayalım
Not: Porsiyonluk güveçleri, içinde iki parmak su olan fırın tepsisine dizip, onunla birlikte fırınlayalım
|
|
|