10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğerli Bohça Kebabı Tarifi
750 gr süt kuzusu
1 adet kuzu karaciğeri
4 adet böbrek
10 adet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
150 gr margarin
1 çorba kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Kuzu karaciğerini, yumurta büyüklüğünde parçalara doğrayalım
Kuzu böbreklerini, üstündeki yağlarıyla birlikte dörde bölelim
Taze soğanları, 1'er cm uzunluğunda parçalara doğrayalım
Maydanozları ve dereotlarını da ince ince kıyalım
Büyükçe bir sahana, kemikli olarak irice kuşbaşı kesilmiş süt kuzularını, hazırladığımız karaciğerleri, böbrekleri, taze soğanları, dereotlarını, maydanozları, kekiği, yeterince tuzu ve karabiberi koyup, harmanlamak suretiyle hepsini birbirine karıştıralım
Sonra bu karışık etleri, üst üste yaydığımız ve üstüne margarini sıvadığımız yağlı kağıdın üzerine alıp, kağıdın yanlarını etlerin üzerine çevirmek ve sarmak suretiyle etleri dört köşe bir paket yapalım ve iple sıkıca bağlayalım
Paketin üstünü su ile ıslattıktan sonra,bir tepsiye yerleştirelim
Tepsiyi kızgınca bir fırına sürerek, 1,5-2 saat arasında pişirelim
Sonra paketi fırından alarak, üst kısmını bir makasla kesip, atalım Alt kısmını da bir tabağa oturtup, servis yapalım
Not: Fırında yağlı kağıdın yanmaması için, paket arada bir ıslatılmalıdır
|
|
|