Konu
:
Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi
Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi
Malzeme
1,5 kg kemiksiz parça kuzu eti
1 kg kuzu sırtından kemikli pirzola
250 gr
kuyruk
3 kg domates
yarım kg patlıcan
250 gr sivri biber
1 baş sarmısak
1 paket margarin yağı
tuz biber
Yapılışı:
İlk önce çömleğinizi bir güzel yıkayın (çömlek : kırmızı topraktan yapılmış yüksek ısı ve ateşe dayanıklı geçmişi tarihe dayalı bir yemek yapma yeri ) kuyrukları bıçak ile ufak,ufak doğrayın
çömleğinizin dibine
serin
,etinizi onun üzerine yerleştiriniz daha sonra patlıcanları vede sivri biberlerinizi doğrayın ve etin üzerine serpiştirin sarmısakları tane olarak soyup üzerlerine dağıtın domateslerin kabuklarını soyup arzu edilecek şekilde doğrayıp malzemelerin üzerini kapatıınz malum arzuya göre pul biber ve tuz ekleyin unutmayınki güvecin her zaman için acısı lezzetlidir
1 paket margarini parçalar halinde çömleğin içine koyun
fırına gönderin yalnız ev fırınında olmaz çünkü aşırı yüksek ısı ister
şimdiden afiyetler olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul