Yalnız Mesajı Göster

Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi



Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi

Malzeme

1,5 kg kemiksiz parça kuzu eti
1 kg kuzu sırtından kemikli pirzola
250 gr kuyruk
3 kg domates
yarım kg patlıcan
250 gr sivri biber
1 baş sarmısak
1 paket margarin yağı
tuz biber

Yapılışı:

İlk önce çömleğinizi bir güzel yıkayın (çömlek : kırmızı topraktan yapılmış yüksek ısı ve ateşe dayanıklı geçmişi tarihe dayalı bir yemek yapma yeri ) kuyrukları bıçak ile ufak,ufak doğrayınçömleğinizin dibine serin,etinizi onun üzerine yerleştiriniz daha sonra patlıcanları vede sivri biberlerinizi doğrayın ve etin üzerine serpiştirin sarmısakları tane olarak soyup üzerlerine dağıtın domateslerin kabuklarını soyup arzu edilecek şekilde doğrayıp malzemelerin üzerini kapatıınz malum arzuya göre pul biber ve tuz ekleyin unutmayınki güvecin her zaman için acısı lezzetlidir1 paket margarini parçalar halinde çömleğin içine koyun fırına gönderin yalnız ev fırınında olmaz çünkü aşırı yüksek ısı ister şimdiden afiyetler olsun

Alıntı Yaparak Cevapla