Konu
:
Kuzu Elbasan Kababı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Elbasan Kababı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Elbasan Kababı Tarifi
Kuzu Elbasan Kababı Tarifi
1 kg'lık 1 kuzu budu ya da kolu (5 parçaya bölünmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 çay kaşığı tuz
500 gr yoğurt
120 gr (1 su bardağı) un
2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
1 litre (5 su bardağı) su
2 soğan (soyulmuş)
Genişçe ve dibi düz bir tencereye yağı koyup kızdırınız
Etleri tencereye koyup her iki taraflarını 3'er dakika kızartınız
Soyulmuş soğanları (bütün olarak), tuzu ve suyu ekleyip ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirerek tencereyi ateşten indiriniz
Etleri delikli bir kepçeyle küçük bir tencereye ya da ateşe dayanıklı bir cam kaseye yerleştiriniz
Önceden fırının ızgarasını yakınız
Küçük bir tencereye yoğurdu ve unu koyup iyice karıştırınız
Etin kaynadığı suyu süzüp, 2+1/2 bardağını karışıma ekleyiniz
(Kalan suyu dökünüz yada bir başka yemekte kullanınız
)
Tencereyi, ağır ateşte, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirerek ateşten alınız
Yumurta sarılarını tencereye katıp, hazırladığınız bu karışımı tepsideki etlerin üstüne dökünüz
Tepsiyi fırına sürüp, 8-10 dakika, etlerin üstü kızarana kadar bekletip, yemeği fırından alarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul