Konu
:
Bıldırcın Patesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bıldırcın Patesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıldırcın Patesi Tarifi
Bıldırcın patesi tarifi
Bir kilo unu, yarım kiloya yakın tereyağı ile, üstüne tuz ve biber ekerek yeteri kadar su koyarak iyice yoğurunuz
Hamur sünger halini alınca yarım saat bir kenarda bekletiniz
Sonra dörtte üçünü pateyi kaplayacak şekil ve iri büyüklükte ve her tarafı eşit kalınlıkta olmak koşuluyla hamuru açınız
Kalıbı tereyağı ile yağlayıp açtığınız yufkayı içine oturtunuz
Kalıbın resmi yufkaya çıkıncaya kadar altını ve yanlarını el ile kalıba tamamiyle temas ettiriniz
Diğer parçayı dahi kalıbın ağzı büyüklüğünde açıp hamur tahtasına yayınız
Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra fırında pişiriniz
Sonra çıkarıp kapağını bozmadan açıp üstündeki unu tamamen silkeleyiniz
Ayrıca 8 tane bıldırcını temizleyerek uzunlamasına ikişer parçaya ayırınız
Bunları tuzlayıp biberleyerek bir tavada tereyağı ile kızartınız
300 gram kuzunun karaciğerini alarak, yine bu oranda koyunun yağlı etini ufak ufak doğrayınız
Önce eti 3 - 5 dakika tavada kavurunuz
Sonra üstüne ciğeri de ilave ederek, tuzunu biberini de ekerek bir miktar daha hep bir arada kavurmağa devam ediniz
Soğuyunca bunu havana koyup dövünüz
El ile uğarak kevgirden geçiriniz
Kalıptaki hamurun ortasına bir parmak bu ezmeden sıvayıp etrafını da ezme ile birleştirerek 8 bıldırcının uzunlamasına ikiye böldüğünüz parçalarını diziniz
Geri kalan diğer 8 parçayı da bu biçimde dizerek ortasında kalan boşluk büyüklüğünde bir ekmek içi hazırlayınız, buraya sıkıştırınız
Bıldırcınların en üstüne ezme sıvayıp hamurdan yapılmış olan kapağını üstüne kapayınız
Fırında piştikten sonra kapağı ve ekmeği çıkarıp ortasına önceden hazırlanan mantar garnitürü ve domates salçasından koyup sofraya getirmeli
Not: Bıldırcınlar dizilirken ayak ve kuyruk yönleri alta ve göğüsleri üste gelmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul