Konu
:
Kaz Patesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaz Patesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaz Patesi Tarifi
Kaz patesi tarifi
Kazın içini iyice temizleyiniz
Kemiklerini ve bacaklarındaki sinirlerini çıkarınız
Çok yağlı koyunun but tarafından 1 kilo et ayırıp bu etin de sinirleri varsa çıkarınız, sonra eti kıyıp bir havanda macun haline gelinceye kadar dövünüz
Bu dövülmüş eti tuz, biber ve biraz da baharat ekerek etsuyu da katarak yoğurunuz
Patelere özgü olan topraktan yapılmış olan kaplardan bu işe elverişli olanının içini keritilmiş kaz yağı ile yağladıktan sonra içine dövülmüş kıymadan bir parmak döşeyiniz
Ayrıca kazı artan eritilmiş kaz yağı ile yağlayıp, tuz ve arzu olunan baharatı ekip, sırt üstü yayınız
Kaz etlerinin etrafına bir parmak kıyma döşeyiniz ve etrafından bohça gibi toplayıp pate kalıbına sığacak hale getirip toplanan yönünü altına alarak kalıba yerleştiriniz
Kalıp ile kazın aralarını ve kazın üstünü kıyma ile sıvayınız
Öyle ki kazın her yanı kıyma ile düzgünce sıvanmış hale gelmeli
Üzerine tuz ve biberini, baharatını ekiniz
Kalıbın büyüklüğünce kesilmiş bir kuzu gömleğini üzerine düzgünce gerip ortasına da bir defne yaprağı yapıştırınız
Bir tencerenin içine iki parmak su koyarak kaynatınız
Su tencerede kaynamağa başlayınca pate kalıbını bu tencerenin içine oturtunuz
Tencerenin üstüne de saç ile ateş koyup 3 saat kaynatınız
Sonra ateşten indirip soğumaya terk ediniz
Üzerinden eritilmiş kaz yağı geçirerek beklemeye bırakınız
Üzerinden 24 saat geçtikten sonra sofraya getiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul