Konu
:
Tavuk Patesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Patesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Patesi Tarifi
Tavuk patesi tarifi
Tavuğu temizleyiniz
Kemiklerini çıkarınız
Yağlı ve sinirleri alınmış 1 kilo koyunun but tarafını iyice kıyınız
Havanda macun halini alana dek dövünüz
Tuz, biber ve baharatını ekip üstüne de et suyu gezdirerek iyice yoğurunuz
Bir kilo unu, yarım kiloya yakın tereyağı ile, üstüne tuz ve biber ekerek yeteri kadar su koyarak iyice yoğurunuz
Hamur sünger halini alınca yarım saat bir kenarda bekletiniz
Sonra dörtte üçünü pateyi kaplayacak şekil ve iri büyüklükte ve her tarafı eşit kalınlıkta olmak koşuluyla hamuru açınız
Kalıbı tereyağı ile yağlayıp açtığınız yufkayı içine oturtunuz
Kalıbın resmi yufkaya çıkıncaya kadar altını ve yanlarını el ile kalıba tamamiyle temas ettiriniz
Diğer parçayı dahi kalıbın ağzı büyüklüğünde açıp hamur tahtasına yayınız
Pate kalıbındaki hamurun üzerine kıymayı döşeyiniz
Tavuğa tuz, biber, baharat sürüp, ayrıca da tereyağı ile yağlayıp sırt üstü yatırınız
İçine kıyma sıvayıp kalıbın büyüklüğünce bohça gibi toplayıp, toplanan yönü altında kalmak üzere, kalıba yerleştirin
Tavuğun üstüne de kıyma sıvayıp üstüne kuzu gömleğini geçirin
Ortasına bir defne yaprağı koyunuz
Kenarlarda fazla hamurlar kalmışsa onları kıvırıp, ıslatıp üzerine kapamak için hazırlanmış olan hamuru kapatıp kenarlarını yapıştırın
Kapağın ortasına parmak sığacak kadar bir delik açıp deliğin iki cihetinden kalıbın kenarlarına birer düz hat çizin ve üzerine çalkalanmış yumurta sarısı sürünüz
Bunu olduğu gibi fırına verin
İki saat kadar fırında pişsin
Üstü kızardığı zaman iki kat yaptığınız bir kâğıdı ıslatıp üstüne kapayınız ve arada bir delikten yoklayıp piştiğini görünce fırından çıkarınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul