Yalnız Mesajı Göster

Hindili Milföy Tabağı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindili Milföy Tabağı Tarifi



Malzemeler:
- 7 adet milföy,
- 500 gr hindi kuşbaşı,

Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 su bardağı süt,
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir,
- Karabiber,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 2 yumurta sarısı

Yapılışı:
Hindi etlerinin üzerine 1 su bardağı su ekleyip haşlayın Tencerede yağı kızdırıp unu pembe kavurun Sütü yavaş yavaş ilave edip koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin Tuzot ve karabiber ilave edin Hindi etlerini katıp karıştırın Küçük fırın kaplarını ters çevirip üstlerini yağlayın Milföy hamurlarını yerleştirin Üstlerine yumurta sarısı sürüp 190 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Kase şeklini alan hamurları ters çevirip fırın kaplarından çıkarın Hamur tabaklarının içine soslu hindiyi paylaştırın Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpip tekrar fırına sürüp 5 dakika daha pişirin Fırından çıkarıp sıcak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla