Konu
:
Hindili Milföy Tabağı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindili Milföy Tabağı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindili Milföy Tabağı Tarifi
Malzemeler:
- 7 adet milföy,
- 500 gr hindi kuşbaşı,
Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 su bardağı süt,
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir,
- Karabiber,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 2 yumurta sarısı
Yapılışı:
Hindi etlerinin üzerine 1 su bardağı su ekleyip haşlayın
Tencerede yağı kızdırıp unu pembe kavurun
Sütü yavaş yavaş ilave edip koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin
Tuzot ve karabiber ilave edin
Hindi etlerini katıp karıştırın
Küçük fırın kaplarını ters çevirip üstlerini yağlayın
Milföy hamurlarını yerleştirin
Üstlerine yumurta sarısı sürüp 190 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Kase şeklini alan hamurları ters çevirip fırın kaplarından çıkarın
Hamur tabaklarının içine soslu hindiyi paylaştırın
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpip tekrar fırına sürüp 5 dakika daha pişirin
Fırından çıkarıp sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul