Konu
:
Kıtır Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıtır Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıtır Tavuk Tarifi
Kıtır Tavuk Tarifi
Malzemeler:
350 gr
piliç
Yarım su bardağı çekilmiş
badem
100
gr
taze ekmek
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Çeyrek su bardağı un
Tuz
Kara
biber
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı rendelenmiş
portakal
kabuğu
3 çorba kaşığı
portakal
suyu
Kızartma yağı
Yapılışı:
Tavuğun kemikleri ve derisi ayrılır
İnce şeritler halinde kesilir
Kıyılmış
badem
, ufalanmış ekmek ve maydanozla karıştırılır
Un, tuz ve kara
biber
ilave edilerek hepsi geniş bir politen torbaya koyularak iyice çalkalanır
Daha sonra
tavuk
şeritleri çırpılmış
yumurta
ya batırılırve ekmek kırıntılarına iyice bulanır
Buzdolabında 15-20 dk
kadar bekletilir
Kızartma yağı tavaya koyularak biraz kızdırılır
Daha sonra
tavuk
şeritleri içine atılarak 3-4 dk
,
tavuk
lar sarımsı bir renk alana kadar kızartılır
Tavuklar piştikten sonra tavadan alınır ve havlu kâğıt üzerine koyularak yapı sızdırılır
Mayonez
portakal
kabuğu rendesi ve
portakal
suyu karıştırılır ve sos kabına alınır
Tavuklar da servis tabağına alınarak beraberce servis yapılır
Arzuya göre üserine sos dökülerek yada sade yenilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul