Konu
:
Kekikli Piliç Türlü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kekikli Piliç Türlü Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kekikli Piliç Türlü Tarifi
KekikLi PiLiç TürLü Tarifi
Malzemeler:
500 gr
piliç
eti
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet et suyu tableti
1 adet kırmızı dolmalık
biber
1 adet yeşil dolmalık
biber
2 adet
soğan
1 adet
kereviz
1 adet
patates
250 gr
mantar
1 adet kıvırcık
8-10 diş
sarımsak
1 tatlı kaşığı soya sosu
Tuz
Kara
biber
Kekik
Yapılışı:
Tencereye yağı alıp, eritin
Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye ilave edin
Etlerin rengi değişmeden doğranmış
soğan
ları ekleyip, pembeleştirin
Kerevizi derince soyup küp küp doğrayarak etlerin üzerine ilave edin
Patatesleri de soyup küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin
Kırmızı ve yeşil
biber
lerin çekirdeklerini çıkarıp, kareler halinde keserek tencereye aktarın
Domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin
Sebzelerin üzerine
domates
dilimlerini yerleştirin
Tuz ve kara
biber
serpip, 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyin
Et suyuna dövülmüş
sarımsak
ları ekleyin
Yarı yarıya pişen sebzelere dörde kesilmiş
mantar
ları ilave edin
Tencereye hiç kaşık sokmadan ve karıştırmadan çok kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin
Soya sosunu ekleyin
Kıvırcık salatanın yanında sosu ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul