Yalnız Mesajı Göster

Yumurtalı Mezgit Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı Mezgit Tarifi



Yumurtalı mezgit tarifi

4-5 Kişilik

Malzemeler:
Mezgit (4 parça)
Un (1 tabak)
Yumurta (4 adet)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Sıvıyağ (1 bardak),
Un (1 bardak)
Servisi için:
Kırmızı soğan (1 adet)
Haşlanmış patates (4 adet)
Maydanoz (1/4 demet)
Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)

Hazırlanısı
4 parça ayıklanmış mezgitin üzerine 1 çay kaşığı tuz ve karabiber serpin Bir tabağın içine un koyun ve mezgitleri una yatırarak arkalı önlü iyice unlayın
Başka bir kabın içine 4 adet yumurtayı kırın ve iyice çırpın
Bir tavanın içine 1 bardak sıvıyağ koyarak kızdırın Yağ kızarken una buladığınız mezgitleri aynı şekilde arkalı önlü yumurtaya bulayın
Yağ yeterince kızgınlaşınca yumurtalı balıklarınızı yağın içine atın ve arkalı önlü çevirerek kızartın Kızaran balıklarınızı önceden havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın
Garnitürünü hazırlamak için; başka bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış patates ve 1/4 demet doğranmış maydanoz koyarak ocağın üzerinde 1-2 dakika soteleyin Arzu ederseniz bu işlemi uzatabilir ve patateslerin hafif kızarmasını sağlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla