Konu
:
Cırgındış Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cırgındış Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cırgındış Tarifi
Cırgındış Tarifi
- 1 kg Piyale Un
- sıvıyag
- tavuk veya etsuyu
- tuz
- 1 tüm tavuk yada kirmizi et
1- unu ılık tavuk su ile yoğrulur, elle küçük parçalara ayrılır
Avuç içinden parmakla şekil verilip yassıtılır
2- Et suyunda pişirilir
3- Sarımsak tuzla dövülür
Et suyunun yağından alınıp, hamur suyu ile eklenerek sosu hazırlanır
4- Parça et ve hazırlanan sosla servis yapılır
püf noktalar:
a) Hamuru ılık suyla yoğurun
b) Hamuru eleyin ve hamur kulak meme kıvamında olmalı derler, bunu yapmayın, cünkü ici oyulması çok zor gelir size
bu yüzden yumuşak bir hamur yoğurun ve ilk zamanda size cıvık gelse bile yoğurmaya devam edin
yoğurdukca kıvamı düzelir
c) Tavuğun piştiğı tencerede
üste çıkan yağları kepceyle alınmalı
bunu sosuna eklenir ve bir kısmı da hamuru yoğurmak icin kullanılır, coğu çeçen kadınları bunu yapmadığı icin, genelde sert bir hamur elde ederler, fakat bu işlem yapılırsa yumuşak ve miğdeye oturmayan gılnışlar elde edersiniz
d) Tavuk kullanıcaksanız
bu secim size kalmış
dilediğinizde Tavuk yada Et le yapabilirsiniz ama genelde ev halkı icin tavukla yapılır ve özel misafirler icinde cüzdanız da müsaitse kırmızı etle yapılır
Tavuk pişirmeye karar verdiyseniz, öyleyse Tavuğu 1 cm üzeri gececek şekilde suyla pişirin
Daha lezzetli olucaktır
e) Tavukları bıcak yardımıyla parcalayın kücük parcalara
Daha hızlı pişer
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul