10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Bumbar Kızartması Tarifi
Fırında Bumbar Kızartması Tarifi
Bumbarı (Koyun barsağını), iyice temizlemeli sonra ayrıca akciğerleri, bazan yürekle beraber iyice kıymalı (Yahut yalnız et kıyması da olur) Bir kaç baş soğanı makineden çekip her hangi cins kıyma ise ona karıştırmalıdır
Tuz, biber, tarçın vesair sevdiğiniz baharatı da serptikten sonra, az bir miktar su ile hepsini hamur haline getirmelidir
Sonra, bumbarı alıp, ince tarafını sicimle boğmalı ve yukarıda sözü geçen içi, kaşıkla veya hususî dolma âleti «hunisiyle» bumbarın içine, diğer ucundan doldurmalıdır
Bumbarda, hava kalmak ihtimaline karşı, bazı yerlerini iğne ile delmelidir
Bumbarı kenarlı bir börek tepsisi içine çöreklemeli ve tepsinin içine bir parmak kadar et suyu veya su koyarak fırına vermeli Bir tarafı pişince, diğer tarafını çevirmelidir Sonra, istenilen büyüklükte porsiyonlara kesip üzerlerine maydanoz ve sevilen bir salça gezdirip yenmelidir
|
|
|