Konu
:
Fırında Bumbar Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Bumbar Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Bumbar Kızartması Tarifi
Fırında Bumbar Kızartması Tarifi
1 koyun barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 akciğer (çok ince kıyılmış)
2 iri soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı) pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 su bardağı su
1/4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız
Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice yıkayınız
Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz
Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da dökerek fırına sürünüz
Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul