Konu
:
Piliç Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Dolması Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Dolması Tarifi
Piliç dolması tarifi
Pilici temizce yıkayıp içini ve dışını tuzlayınız
Büyük bir tencereye koyunuz
Üzerine yeteri kadar su koyup ateşe oturtunuz ve kaynatınız
Kaynayınca köpüğünü alınız ve etin yumuşamaya yakın zamanında sudan çıkarınız
Pilicin iç organlarını ufak ufak doğrayınız
Yeteri kadar çentilmiş soğan ve tuz ile sade yağda kavurunuz
Sonra da yeteri kadar en iyi cins pirinci yıkayıp buna ilave ediniz
Bundan sonra pirinç pembe bir hale gelinceye kadar yeniden kavurunuz
Bundan sonra piliç suyundan birer parça yedirerek pirinç yumuşamağa yakınlaştıkta istendiği takdirde, kıyılmış dereotu serptikten sonra ateşte 1 - 2 kez çevirip indiriniz
Üstüne tarçın ve daha başka baharatı serpiniz
Bu içile pilici doldurunuz
Fakat tepe tepe koyarak sıkışık bir hale getirmeyiniz
Sonra pilicin karnını dikip, üzerine soğan suyu ya da yoğurdu tarçın ile sürüp fırın tavasına koyarak biraz suyundan koyup fırına sürünüz, iki tarafı da nar gibi kızarana kadar bırakınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul