Yalnız Mesajı Göster

Piliç Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Dolması Tarifi



1 adet (1500 gr) piliç

1/2 kg pirinç

2 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı çamfıstığı

1 çorba kaşığı kuşüzümü

250 gr tavuk ciğeri

6 sap dereotu

125 gr margarin

Tuz

Karabiber

Yenibahar

Tarçın

Ayıkladığımız ve yıkadığımız pilici, dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan, bir tutam tuz ve yeterince su ile birlikte haşlayalım

Haşlanan tavuğun suyunu süzüp, bir kenara ayıralım Pilici dört parçaya bölüp, göğüs ve kalça kemiklerini ayıkladıktan sonra, fırınlayalım

Önceden ıslattığımız ve yıkadığımız pirinçleri, margarinde ince kıydığımız kalan 1 adet kuru soğan ve çamfıstığı ile birlikte kavuralım

Şişmesi için suda ıslattığımız kuşüzümlerini, küçük küçük kesip kavurduğumuz ciğerleri ve yeterince baharatı kavurduğumuz pirinçlere ilave edip, üzerine çıkacak kadar süzdüğümüz tavuk suyunu vererek güzel bir pilav pişirelim

İnce ince kıydığımız dereotlarını pilavın üzerine serpiştirip, 15 dakika kadar demlendirelim

Demlenen pilavı iyice harmanlayıp, büyükçe bir servis tabağına yayalım

Üzerine fırınlayarak, kızarttığımız piliç etlerini yerleştirip, sıcak sıcak servis yapalım

Not: İsteyenler, pilici parçalamadan içine iç pilav doldurup, fırında kızartabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla