Konu
:
Mantarlı Kuzu Sotesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Kuzu Sotesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Kuzu Sotesi Tarifi
Mantarlı Kuzu Sotesi Tarifi
1/2 kg kuzu kol kürek eti
5 tane mantar
2 baş soğan
1,5 çorba kaşığı yağ
tuz
karabiber
Etin kemikleri ayrılıp, iki bıçak sırtı kalınlığında şeritler halinde kesilir
Mantarlar yıkanır,şerit şeklinde kesilir
Soğanlar ise yarım halka şeklinde doğranır
Büyükçe bir tavaya yağla birlikte mantarlar atılır
Biraz kavrulur
Sonra et ve soğan katılır
Orta ısılı ateşte et, saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur, tuz ve karabiber atılır
Birkaç dakika daha çevirdikten sonra yemek hazırdır
İstenirse yemeğin yanına sote edilmiş bazı sebzeler de ilâve edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul