Konu
:
Soslu Bumbar Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Bumbar Dolması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Bumbar Dolması Tarifi
Soslu Bumbar Dolması Tarifi
1 koyun barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 akciğer (çok ince kıyılmış)
2 iri soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı) pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Sosu:
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız
Barsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz
Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz
Bir servis tabağına alınız
1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarımsağı 3 çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul